Duurzaamheid: onze plicht tegenover toekomstige generaties!

Als familiebedrijf is FTR8 zich heel bewust van wat we doorgeven aan de volgende generatie. Dat geldt voor ons bedrijf, maar zeker voor de wereld om ons heen. Daarom gaan wij niet zomaar voor groei. We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en kiezen voor een verantwoorde en duurzame manier van ondernemen.

Partners met visie

Wij kiezen graag voor leveranciers en producten die onze duurzame visie delen. Zo werken we met de lijmen en egalines van Uzin Utz. Dit Nederlandse bedrijf is volledig CO2-neutraal en gebruikt alleen groene energie. Door bewust te kiezen voor samenwerkingen met ondernemingen die zich niet puur richten op winstmaximalisatie maar maatschappelijk verantwoord ondernemen, maken we ons samen met toeleveranciers en afnemers sterk voor duurzame producten en een duurzame inrichting.

Support your locals

Verder is niet altijd beter. Zeker niet voor het milieu. Daarom kopen wij bij voorkeur producten die zijn geproduceerd in Nederland – of in ieder geval zo dicht mogelijk bij huis. Daardoor beperken we het transport en de CO2 die hierbij wordt uitgestoten tot een noodzakelijk minimum. Een tweede reden om te kiezen voor Nederlandse of Europese producten, is dat de productiewijze en gebruikte grondstoffen vastliggen en controleerbaar zijn. Een van onze Nederlandse leveranciers is Forbo, bekend van duurzame kwaliteitsproducten zoals marmoleum. Voor circulair meubilair, zoals stoelen, tafels of banken werken wij nauw samen met DUM Meubelen, een echt oer-Hollands merk. Dit meubilair is voorzien van een EPD (Environmental Product Declaration) en laat zien hoe het product tot stand is gekomen en hoe de levenscyclus verloopt aan de hand van een LCA (levenscyclusanalyse).

Minder afval, meer recyclen

Verantwoord kiezen is één ding, uiteraard doen we er zelf ook alles aan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Zo leveren wij alleen parket van FSC-gecertificeerde leveranciers. We beperken onze afvalstromen. Dat doen we onder meer door te kiezen voor modulaire producten (zoals tapijttegels en pvc-stroken) in plaats van kamerbrede tapijten. Zo reduceren we het snijverlies van 15% tot 3%. Het kleine beetje verlies wordt door onze leveranciers retour genomen om opnieuw te gebruiken in hun producten.

Investeren in mens en milieu

Van onze winst gaat 10% naar goede doelen die zich inzetten voor het verbeteren van de leefomgeving van mens en milieu. Ook binnen onze muren investeren we in een fijne werkomgeving waarin medewerkers zich veilig voelen, veilig werken en kunnen groeien in hun werk. Goede zorg voor onze medewerkers zien wij namelijk ook als duurzaam beleid.

Daarom voorzien we in opleidingen voor alle medewerkers. Deze opleidingen zijn gericht op groei in kennis, veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Want onze mensen maken het verschil!