SAMEN ONDERNEMEN
VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST!

Dat vinden we bij FTR8 belangrijk. We kunnen dan ook zeggen dat wij vanaf heden een FSC®-certificering (FSC-C016391) hebben en dus ons ‘boompje’ bijdragen!

Wat wil een FSC®-certificering zeggen?

Gezonde bossen zijn een voorwaarde voor een goed leefklimaat op aarde.
Ze nemen een bijzondere positie in bij het tegengaan van klimaatverandering.
Door producten met dit label te kopen, draagt u bij aan de bescherming van de bossen in de wereld.

Het verdwijnen van bossen leidt tot 15% van alle CO₂ -uitstoot wereldwijd. Omgekeerd zijn goed beheerde bossen in staat grote hoeveelheden CO₂ op te nemen. Bovendien zuiveren bossen ons water, zijn ze een bron van biodiversiteit en bieden ze ons voor altijd hout en andere bosproducten. Tenminste, als ze goed worden beheerd en we ze waarderen voor alles wat ze ons bieden.

FSC-certificering is een instrument tegen ontbossing. Een FSC-gecertificeerd bos mag namelijk niet worden omgezet in een soja- of palmolieplantage, of eindigen als veeteelt- of mijnbouwgebied. Als we kiezen voor FSC-gecertificeerde producten kunnen de bossen goed worden beheerd en blijven het gezonde bossen. Op dit moment is meer dan 200 miljoen hectare bos wereldwijd FSC-gecertificeerd. Dit is vergelijkbaar met vijftig keer de oppervlakte van Nederland!

Het duurzame doel van FTR8!

Meer FSC-gecertificeerd hout toepassen in onze projecten. Daarmee werken we actief aan het in stand houden van bossen wereldwijd. Bovendien benutten we door het toepassen van FSC-gecertificeerd hout alle kansen voor een klimaatvriendelijke, circulaire economie.

Wil jij ook graag je ‘boompje’ bijdragen in je project? Vraag ons naar de mogelijkheden: info@ftr8.com of +31 (0)318 507 205.