Nieuw in de Benelux: Oldfloor – ecologisch verantwoorde hardhouten vloeren

FTR8 heeft een mooi nieuw merk: Lights On
20 juli 2015
Vloeren van Paviotto: de absolute top!
14 april 2016
FTR8 heeft een mooi nieuw merk: Lights On
20 juli 2015
Vloeren van Paviotto: de absolute top!
14 april 2016

Nieuw in de Benelux: Oldfloor – ecologisch verantwoorde hardhouten vloeren

Projectinrichter FTR8 brengt als exclusieve dealer voor de Benelux het internationaal gerenommeerde Italiaanse merk Oldfloor. Deze producent van hardhouten vloeren onderscheidt zich door kwalitatief hoogwaardige producten. Kenmerkend voor deze producent zijn de ongeëvenaarde aandacht voor detail, de constante zoektocht naar een nieuwe esthetiek, de diepgewortelde know how en het respect voor het milieu.

Greenpeace

Ook het hout dat door Oldfloor wordt verwerkt, maakte ooit deel uit van het collectieve bezit en droeg bij aan het ecologische evenwicht op deze planeet. Dat is voor Oldfloor een belangrijke reden om zich extra verantwoordelijk te voelen en de strengste normen ten aanzien van ecologische duurzaamheid te hanteren. De onderneming is daarin succesvol. Want volgens Greenpeace neemt Oldfloor in Italië een eervolle 6e plaats in waar het gaat om het bewustzijn van de gevolgen voor het milieu en de noodzaak van herbebossing.
Deze beoordeling toont ook aan dat de werkwijze van Oldfloor een van de duurzaamste in de sector is. De bosbouw wordt zodanig beheerd en beheerst dat voortdurende vernieuwing is gegarandeerd. Zo draagt Oldfloor bij aan het behoud van deze planeet.

Oldfloor vloerdelen: opgebouwd in 3 lagen

Oldfloor vloerdelen onderscheiden zich door de unieke opbouw in 3 lagen. Stabiliteit en volstrekte vlakheid worden hierdoor gegarandeerd. De bovenste laag van 4 of 5mm is een hardhouten plank van bij voorbeeld eiken, Europees gestoomd walnoot, gestoomd acacia, Aziatisch teak, in totaal zijn er meer dan een dozijn keuzemogelijkheden. De middelste laag is sparrenhout. De derde laag is massief eiken of gelijkwaardig hout. Deze opbouw geeft het product een perfecte balans, zorgt voor een uitstekende stabiliteit en sluit vervorming uit. De 3 lagen worden verlijmd met formaldehyde-vrije vinyl lijm. Ook voor de lak en de oliën waarmee het hout wordt afgewerkt, worden alleen puur natuurlijke grondstoffen toegepast.

Naast de verscheidenheid in hout kan er ook uit wel zes soorten afwerking worden gekozen. Van geschuurd of geborsteld tot gladgestreken of geschaafd. Meer informatie…